Att tänka ekologiskt med ekologisk hudvård


Varför ekologisk hudvård?

En vanlig fråga är ”behöver man verkligen använda ekologisk hudvård?”. Det är väl egentligen lite upp till person till person, men att använda ekologisk hudvård har sina fördelar! Och de fördelarna får du endast om du väljer ekologiskt.

Varför ekologisk hudvård?

Du kanske har börjat fundera på vad det är du äter, och var ingredienserna kommer ifrån i maten som du äter. Men precis som livsmedel så borde du tänka på hur ingredienserna i di hudvård har odlats eller framställts, och hur den processen påverkar miljön och omgivningen. Genom att välja ekologiska hudvårdsprodukter så kan du försäkra dig om att ingredienserna kommer ifrån bra jordbruk och att de inte odlats med kemiska bekämpningsmedel eller andra ämnen som kan vara skadliga för din hud.

En annan sak är att din hud faktiskt lever, huden är faktiskt kroppens största organ. Huden har även primära funktioner för att skydda din kropp mot yttre påverkan och är beroende av att du tar hand om den, precis som alla dina andra organ i kroppen.

Sminksmart

Använd smink som inte är testade på djur, och på det sättet så blir du sminksmart! Det gäller även hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter. Det finns många argument för att stoppa djurförsök och det brukar vara etiska skäl eller att det finns andra metoder som är riktigt bra och går att ersätta djurförsök med. Det är helt klart bättre att du lägger pengar på smink som inte är testat på djur, och de behöver inte kosta mer bara för det, många av dem är faktiskt billigare! Sminksmart eller inget smink alls!

 

Varför ska man använda naturliga ingredienser?

Det du borde tänka på och veta är att det som du lägger på huden faktiskt kommer in i huden också, alltså in i din kropp. Under hela din livstid så samlas det 2 kg av ämnen från produkter i din kropp, och de stannar där. Är det inte då bättre att använda ekologiska och naturliga ingredienser? Det är både bättre för naturen och för dig själv! Var därför noga med vad det är för smink och hudvård som du faktiskt använder.