Bygg ett växthus för miljön


Något som är skönt med världen nuförtiden är att det har blivit mer och mer hippt att bli en “hippie” och vara nyfiken på ecoliving, och vad man som privatperson kan göra för att leva så miljömedvetet som möjligt. Det tar styrka att erkänna att man kanske inte är den mest renlevnadsstriktaste människan i världen och därför är det enbart positivt att man kryper till korset och är villig att minska sina ekologiska fotavtryck och hjälpa till att hela jorden, som är så kraftig men ändock så skör!

Ett bra steg för speciellt villaägare (som tenderar att vara miljöbovar i mikroformat!) är att göra 2017 till ett ekologiskt år, först och främst genom att bygga växthus på sin tomt. Många har idag majestätiska trädgårdar med gott om plats som hade kunnat användas till att odla härliga tomater, eldig chili och andra växter och grönsaker som skulle kunna berika jorden ytterligare. Det duger inte längre att odla potatis, jordgubbar och rabarber under vår och sommar, utan vi måste göra vårt ekologiska leverne till en business oberoende av säsongerna och hur miljön begränsar oss. Om alla villaägare i Sverige, i mån av plats, upprättade varsitt växthus så skulle vi kunna hjälpa att bekämpa växthuseffekten (ironiskt, eller hur?) på ett ordentligt vis. Vi kan idag inte avveckla köttindustrin eller förbjuda flyg mellan Göteborg och Stockholm, men vi kan göra vårt för att underlätta den miljöfarliga bördan på planeten.

Så gör det till ett löfte inför 2017 – ta ytterligare steg för att leva miljövänlig, och om det är möjligt sett till ekonomi, plats och lust, se till att bygga växthus på din tomt! Jorden, och ekobaby.se, kommer att tacka dig!